ADMINISTRATIE

NOI PROIECTE PENTRU SISTEMUL DE SĂNĂTATE DIN MEHEDINȚI

Last Updated on aprilie 19, 2024 by Romeo Crismaru

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Mehedinți au fost aprobate două proiecte importante în procesul de modernizare a infrastructurii de sănătate din județul Mehedinți, reabilitarea secțiilor Dermato-Venerice și Neuropsihiatrie, ambele, secții externe ale Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin.

Cele două proiecte au primit finanțare, iar acum, în faza de precontractare, a fost nevoie de aprobarea proiectelor, actualizarea acordului de parteneriat cu Spitalul Județean, valorile totale și contribuțiile UAT Județul Mehedinți.

Obiectivul de investiții ”Creșterea Eficienței Energetice a Pavilionului de Neuropsihiatrie al Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” are o valoare totală de 7.853.659, 34 lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 1.624.324 lei (cheltuieli neeligibile+2%).

Obiectivul de investiții: ”Consolidare seismică și creșterea eficienței energetice a Pavilionului Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin” are o valoare totală de 7.887.127,51 lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 2.678.406,11 lei (cheltuieli neeligibile+2%).

Ambele proiecte au primit finanțare în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, iar în perioada următoare se vor semna contractele de finanțare.

Odată demarate aceste investiții, putem spune că am atras fonduri pentru toate secțiile Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Unele investiții sunt finalizate, altele se finalizează anul acesta, iar acestea vor începe anul acesta.

Ultimul proiect pentru sistemul de sănătate vizează fosta maternitate din Drobeta Turnu Severin, clădire pe care Consiliul Județean își propune să o reabiliteze și să o transforme într-o secție de Recuperare Medicală.

„Modernizarea infrastructurii de sănătate este un obiectiv pe care mi l-am asumat și nu am ratat nicio ocazie de a atrage fonduri europene pentru investiții în acest domeniu”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Fondurile europene rămân cea mai bună soluție de dezvoltare pentru o comunitate, iar investițiile în sănătate, infrastructură și educație au constituit o prioritate pentru Consiliul Județean Mehedinți”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean, Ramona Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button