ACTUALITATE

Declarații șocante în biserică, taman în postul Paștelui

Last Updated on aprilie 19, 2024 by Romeo Crismaru

Preot Nicolae Tănase FOTO: ASCOR Constanța

Uneori ceea ce asculți în Sfânta Biserică poate fi atât de șocant, încât te întrebi dacă e vocea Domnului sau doar a unui preot rătăcit. Un preot a declarat, la Constanța, că fetele agresate sexual sunt vinovate și ar trebui să meargă la pușcărie cu agresorul.

Preotul Nicolae Tănase de la Valea Plopului a declarat, la Constanţa, că fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare.

„Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special”, spune într-un mod absolul șocand și de neînțeles un om al Bisericii.

Reacția Bisericii Ortodoxe Române a venit prompt și ferm, Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a numit afirmaţiile preotului Nicolae Tănase din Valea Plopului drept „o gândire barbar clericalizată, împotriva raţiunii, gingăşiei şi teologiei”.

„Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată”. Pentru că l-a ispitit. Doar e urmaşa Evei, se ştie. Ergo, să facă şi ea puşcărie. Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinţi înarmată împotriva raţiunii, gingăşiei şi teologiei, reducţionistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putinţă raportare la realitate şi la revelaţia biblică. Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăşi. Aprioric vinovată înaintea bărbatului şi bărbăţiei. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă şi eventual barboforă. Ce trist! Când miezul creştinismului e doar libertate, dragoste, bucurie. Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii şi învierii”, a scris pe Facebook Vasile Bănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button