ADMINISTRATIE

Drumul Expres Filiași – Drobeta Turnu Severin

Last Updated on aprilie 1, 2024 by Erceanu Ileana

CNAIR a inițiat consultarea publică privind traseul drumului de mare viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin.

Toți cei interesați sunt invitați să consulte variantele de traseu (care au fost alese în urma finalizării Analizei Multicriteriale a variantelor de traseu – Etapa I) și completeze un formular, o pot face până în data de 08.04.2024, ora 23:59. Detalii pe site-ul web al CNAIR, secțiunea „Comunicate de presă”.

Acest proces de consultare publică se va desfășura timp de o săptămână, de luni, 01 aprilie 2024, până luni, 8 aprilie 2024 la ora 23:59. Procesul de consultare publică reprezintă un element necesar în implementarea acestui proiect de infrastructură ce înglobează multiple beneficii pentru comunitățile locale și regionale, precum și dezvoltarea economiei naționale.

Drumul de mare viteză Filiași – Drobeta-Turnu Severin va reduce timpii de călătorie în regiune, sporind gradul de siguranță rutieră și degrevând orașele Filiași și Drobeta-Turnu Severin, precum și comunitățile învecinate de congestiile din trafic.

3 Comments

  1. E bine sa se facavsoseaua, nu numai pana lavSeverin, pana la Timisoara. Dar calea ferata e foarte degradata, podul peste Topolnita e foarte vechi, se asteapta sa cada?

  2. Traseul cel mai bun este varianta 1 pe zona Strehaia fiind în linie dreaptă și se poate lega cu zona turistică spre Baia de Aramă – Târgu Jiu-Izverna etc.

  3. Celălalt traseu din varianta 2 poate fi valabil pentru Drumul Expres sau autostrada pe zona,, Alexandria-Drobeta Turnu Severin,, așa zisa Autostrada Sudului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button