SOCIAL

 Elevii cu părinții divorțați pot beneficia de burse sociale

Elevii primesc șase categorii de burse sociale în anul școlar 2023-2024, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial. Dosarul poate fi depus pe perioada întregului an școlar. 

În acest an școlar, pentru acordarea burselor sociale de care beneficiază elevii ce provin din familii monoparentale nu se mai ia în calcul venitul mediu pe membru al familiei. Așadar, toti copiii înscriși la școală, ai căror părinți sunt divorțați sunt eligibili pentru a obține bursa socială în valoare de 300 lei.

Fiecare elev poate beneficia de o singură categorie de bursă socială, din bugetul Ministerului Educației, chiar dacă îndeplinește mai multe criterii prevăzute de metodologie. Aceasta se poate cumula cu bursa de merit acordată elevilor cu media peste 9,50 în valoare de 450 lei.

Elevii din anii de final de ciclu, clasa a VIII-a și clasa a XII-a, iau  burse inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii evaluării naționale de către absolvenții clasei a VIII-a, a examenului național de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice.

Elevii majori înscriși într-o formă de învățământ beneficiază de burse școlare până la vârsta de 26 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button