ACTUALITATE

Situație delicată pentru aproape 1,8 milioane de șoferi români

Fondul de Garantare a Asiguraților a anunțat că asigurările emise de Euroins rămân valabile, potrivit legii, până la data de 7 decembrie 2023.

Termenul de valabilitate a fost prelungit cu 90 de zile, astfel că până pe 7 decembrie ele sunt valabile inclusiv la ieșirea din țară. Șoferii care se află în străinătate sunt sfătuiți să-și facă din timp altă poliță, astfel încât la revenirea în țară după 7 decembrie să nu riște amenzi drastice.

Aproape 1,8 milioane de șoferi care dețin  o astfel de poliță vor trebui așadar să o schimbe cu cel mult două luni înainte de termenul limită.

”Pentru eventualitatea unui control în afara granițelor, important este ca polița RCA să fie valabilă, nefiind relevant pentru organul străin că asiguratorul a intrat într-o procedură de faliment, atâta timp cât polițele sunt încă valabile. Dincolo de 7 decembrie însă, șoferii ar trebui să poată prezenta o altă poliță de asigurare”, potrivit avocatnet.ro.

„La controlul de frontieră, alături de un document de călătorie valabil (cartea de identitatea/pașaport), potrivit normelor legale prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 195 din 12 decembrie 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și de Convenția asupra circulației rutiere, încheiată la Viena la 08 noiembrie 1968, ratificată de România prin Decretul 318/1980, conducătorul unui mijloc de transport trebuie să prezinte permisul de conducere valabil și corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus, certificatul de înmatriculare al autovehiculului și dovada inspecției tehnice periodice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button