ACTUALITATE

Elevii descoperă eroii din spatele uniformelor

Last Updated on aprilie 26, 2024 by Erceanu Ileana

Peste 120 de elevi au avut ocazia de a fi mai aproape de salvatori, de a cunoaște îndeaproape autospecialele de intervenție, dar și de a testa accesoriile pe care pompierii mehedințeni le folosesc în misiunile lor, în cadrul programului ,,Săptămâna verde.”

Cei mici au fost curioși să afle ce fac pompierii atunci când nu sting incendii.

După ce au aflat de la salvatori cum se pregătesc pentru o intervenție și cum se desfășoară o zi la detașament, ce fac echipajele atunci când sună alarma, dar și cum intervin în cazul unui incendiu sau accident, copiii au devenit și ei mici pompieri. Au urcat în cabina autospecialei de stingere și au „testat” accesoriile, o mare parte dintre ei fiind convinși că vor deveni și ei salvatori atunci când vor crește.

Entuziasmul copiilor a adus zâmbete pe chipul pompierilor, încununate de surprize pregătite special pentru ei. Tot în cadrul acestei săptămâni, colegii din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților s-au aflat în mijlocul elevilor pentru a le prezenta reguli și măsuri de urmat în situația producerii unor incendii sau cutremure, fiindu-le distribuite și pliante cu informații preventive. Cu această ocazie, cei prezenți au participat și la o demonstrație de acordare a primului-ajutor.

Aceste întâlniri au ca scop familiarizarea celor mici cu profesia de pompier, riscurile existente, tehnica de intervenție, dar și importanța măsurilor de siguranță pe care aceștia trebuie să le respecte indiferent de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button