ACTUALITATE

Elevii din clasele primare ar putea învăța doar dimineața

Elevii din clasele primare ar putea să învețe doar de dimineață, după cum apare în proiectul Legii învățământul preuniversitar. Această prevedere ar urma să intre în vigoare din septembrie 2023, conform ministrului Sorin Cîmpeanu.

„Învăţământul primar cuprinde clasa pregătitoare și clasele I- a IV-a, se organizează şi funcţionează cu program de dimineaţă”, se arată în proiectul de lege, la art. 25 alin. (1).

La art. 29 alin. (1) din Legea Educației Naționale 1/2011 apare că „învățământul primar se organizează și funcționează, de regulă, cu program de dimineață.”

În noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), care se va aplica de la 1 septembrie 2022, este precizat că programul este stabilit de consiliul de administrație în cazul școlilor care au cel puțin două schimburi.

Cele două proiecte de legi pentru învățământul preuniversitar și superior au fost lansate în dezbatere publică până în data de 24 august. Acestea pot fi ajustate, în funcție de propuneri, aprobate în Guvern și trimise în Parlament pentru a parcurge procesul legislativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button