ACTUALITATE

Elevii din Severin au primit 11 mii de tablete, pentru derularea cursurilor școlare

Last Updated on februarie 26, 2022 by Romeo Crismaru

de Mădălin Ene

Primăria Drobeta Turnu Severin este prima din țară, care accesează fonduri europene pentru un astfel de proiect

Toate cele 21 de unități de învățământ gimnazial și liceal, de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin au primit tabletele achiziționate de primărie, pentru derularea cursurilor on-line. Este vorba despre un proiect cu finanțare europeană, cu o valoare de 13.678.000 lei (aproximativ 2.700.000 euro). Dispozitivele permit derularea, în bune condiții, a cursurilor online, în școli, însă sunt utile și pentru cursurile cu prezență fizică.

„Tabletele sunt în conformitate cu cerințele proiectului, fiind echipate cu tot ce este necesar. Totodată, sunt echipate cu internet nelimitat pentru o perioadă de 24 de luni, fără alte cheltuieli suplimentare pentru acest timp. Sper ca, în acest fel, să mergem către ceea ce înseamnă digitalizarea sistemului de învățământ.”, spune DANIEL CIUCUR, reprezentantul firmei care a livrat tabletele. 

În total, este vorba despre aproape 10.858 de tablete pentru toți elevii din Drobeta Turnu Severin, 265 de laptopuri și 339 de camere web pentru cadrele didactice. Contractul de finanțare s-a semnat în data de 6 ianuarie.

Chiar dacă sunt voci care susțin că pandemia este pe final, reprezentanții unităților de învățământ spun că aceste dispozitive sunt utile inclusiv pentru derularea cursurilor cu prezență fizică.

„Noi am primit 516 tablete. Ne bucurăm că a fost un proiect care s-a realizat cu foarte mare repeziciune, iar elevii se pot bucura de aceste dispozitive, cât sunt, încă, la liceu. Promisiunea a venit când erau în școală. Aceste tablete le va ușura învățarea, chiar dacă nu suntem în sistem on-line. Învățământul trebuie să cuprindă și această parte hibrid – chiar dacă nu stăm exclusiv în on-line. Este important ca elevii să fie în pas cu tehnologia. Acești ani ai pandemiei au fost grei și se văd efectele îndepărtării de școală, fizic. Mulți dintre elevii, care învață la liceul nostru, provin din mediul rural și nu au posibilități de a achiziționare a acestor dispozitive, iar tabletele primite astăzi le facilita accesul către învățământ.”, spune directorul Liceului Tehnic „Decebal”, VASILE BUSUIOC.

„Învățământul on-line a fost o alternativă, dar nu soluția perfectă. Aceste tablete sunt binevenite. Acestea pot fi folosite și în învățământul față în față, în ceea ce numim o învățare modernă.”, spune, la rândul său, directorul Colegiului Național „Gheorghe Țițeica”, MAGELONA PETRESCU.

În total, în Drobeta Turnu Severin, învață 16.536 elevi pe toate ciclurile de învățământ.

„Este un proiect pe fonduri europene, un proiect extraordinar, datorită numărului mare de tablete, laptopuri și camere web, pe care le-am achiziționat. Acest proiect îi ajută pe toți copii, chiar dacă cursurile se derulează cu prezență fizică. Tabletele sunt un instrument necesar, modern în derularea cursurilor. Suntem primul municipiu care achiziționează aparatură pentru cursurile on-li ne ale elevilor.”,

declară primarul municipiului Drobeta Turnu Severin MARIUS SCRECIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button