ACTUALITATE

 Enel pleacă din România în 2023!

Last Updated on noiembrie 22, 2022 by Erceanu Ileana

Grupul Enel și-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei. Enel a anunțat că intenționează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro pentru a-și reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezența sa în şase țări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilități, prezentate astăzi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active care vizează printre altele active din România şi Peru, va fi realizată până la finalul lui 2023, a informat într-un comunicat compania Enel.

 Enel, care și-ar putea vinde, de asemenea, portofoliul de gaze din Spania, vrea să ajungă la finalul lui 2023 la un nivel al datoriei nete de 51-52 de miliarde de euro, de la 69 de miliarde de euro la finalul lunii septembrie, scrie Reuters.

Compania controlată de stat intenţionează să investească aproximativ 37 de miliarde de euro în următorii trei ani, din care 60% va fi în capacitatea de generare a energiei, clienţi şi servicii, iar 40% în dezvoltarea reţelei.

Enel s-a angajat să recompenseze investitorii cu dividende de 0,43 euro pentru perioada 2023 – 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button