ACTUALITATE

Escrocheria „Petrom” ia amploare în România

Sursa FOTO: replicaonline.ro

O nouă țeapă circulă pe internet, de data aceasta, în numele companiei OMV Petrom. În urma completării unui chestionar online, respondenții pot obține suma de 2.000 de lei. Mesajul este răspândit pe rețelele de socializare, rintr-o postare, unde este atașat un link cu patru întrebări.

În ultima perioadă, astfel de escrocherii sunt din ce în ce mai prezente în mediul online, unii indivizi încercând să obțină profituri din naivitatea oamenilor, în special pe rețelele de socializare și pe mail, acolo unde escrocii creează conturi fantomă, unde diferite magazine precum Lidl, Profi, sau Shein, oferă vouchere, în urma accesării unui link.

În vizorul escrocilor virtuali au intrat în ultimul timp companii precum Lidl, Poșta Română, Profi, H&M și nu numai. Acum a venit rândul gigantului Petrom să fie victima escrocilor.

Anul acesta, la împlinirea a 31 de ani de activitate, OMV Petrom oferă clienților săi șansa de a câștiga 2.000 de lei, în urma completării unui chestionar format din 4 întrebări.

În partea de jos a chestionarului, sunt și așa-zise feedback-uri, lăsate de la oamenii care au completat chestionarul, iar toate sunt numai de bine: „Nu pot să cred! Am câștigat un cadou, mulțumesc OMV Petrom!”, și multe altele.

Chiar de aici se poate trage concluzia unei înșelătorii, întrucât, oricând ai accesa linkul, mesajele sunt aceleași, cu toate că a trecut o oră între accesările linkului, potrivit replicaonline.ro, citată de gandul.ro

Așadar, aceste mesaje trebuie privite cu mare băgare de seamă, pentru a nu cădea în capcana escrocilor virtuali.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button