ACTUALITATE

Este important să semnezi pentru România în Schengen

Last Updated on aprilie 5, 2023 by Erceanu Ileana

De la Bruxelles, astăzi am venit direct la Târgu Mureș pentru a explica oamenilor de aici nevoia, pașii și finalitatea așteptată a acțiunii pe care am declanșat-o la Curtea de Justiție a Uniunii Europene împotriva Consiliului UE, spune Eugen Tomac.

România este nedreptățită de 12 ani prin neacceptarea sa în Schengen, însă votul Austriei de la 8 decembrie 2022 a fost picătura care a umplut paharul. Este inadmisibil să urmărim neputincioși cum un oarecare Nehammer, un cancelar populist austriac stabilește fără nicio răspundere libertatea a peste 20 de milioane de români. Este un abuz pe care eu l-am contestat la CJUE, cred în continuare că este cea mai sigură cale de a ne face dreptate, mai spune acesta.

Prin urmare, campania “Semnează pentru România în Schengen” pe care am lansat-o acum o lună este extrem de importantă pentru a demonstra hotărârea noastră de a câștiga acest proces.

Dacă și tu vrei ca România să fie în Schengen cât mai curând, intră pe romaniainschengen.ro și semnează petiția! Invită-i și pe alții să o facă, a mai adăugat Eugen Tomac.

Le mulțumesc colegilor mei, Marius Pașcan, Radu Pescar și Ionuț Simionca, care au fost astăzi alături de mine. Sunt convins că efortul nostru nu este în zadar, iar România își va atinge obiectivul de a fi în Schengen.

#Romaniainschengen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button