POLITIC

Eugen Tomac face o analiză dură a relațiilor maghiaro – ruse „Orban nu ratează nicio ocazie pentru a-și afișa servilismul față de Putin”.

Last Updated on iunie 22, 2022 by Romeo Crismaru

Pe contul său oficial de Facebook, europarlamentarul român Eugen Tomac publică o fotografie inedită cu Viktor Orban și Vladimir Putin și comentează dur modul în care Ungaria și Rusia negociază amical. Mai mult, europarlamentarul face o analiză a condițiilor impuse de Budapesta pentru a sprijini aderarea la UE a Republicii Moldova.

„Să vii cu doar trei zile înainte de ședința decisivă a Consiliul European și să impui condiții nerealiste pentru acordarea R. Moldova și Ucrainei a statutului de candidat la Uniunea Europeană arată cât de mult urăști proiectul european pe care îl și subminezi din interior. În schimb, la Kremlin, probabil, i se pregătește o mare decorație pentru acest rol jucat tot mai activ”, scrie Eugen Tomac pe contul său de Facebook.

„Faptul că autoritățile de la Budapesta anunță că susțin oferirea perspectivei europene pentru R. Moldova și Ucraina doar la pachet cu Bosnia și Herțegovina, dar și Georgia, este dovada cea mai clară că guvernul maghiar este mai aproape de realitatea proiectată de Moscova decât cea văzută de restul Europei”. Mai subliniază Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button