ACTUALITATEPOLITIC

Eugen Tomac: „Karner este arogant şi extrem de incorect”

Last Updated on aprilie 27, 2023 by Romeo Crismaru

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat, într-o conferinţă de presă la Craiova, că dezaprobă atitudinea Guvernului României în relaţia cu Austria, susţinând că este una „umilitoare”, iar ministrul austriac de interne Gerhard Karner a dovedit că este „arogant şi extrem de incorect în continuare”.

„Dezaprob total atitudinea umilitoare a Guvernului României cu privire la relaţia pe care o construieşte cu Austria, un stat care ne-a sfidat la ultima şedinţă a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de pe 8 decembrie 2022, când, în mod absolut inacceptabil, ne-a îngrădit un drept fundamental, un drept garantat de Tratatul UE cu privire la libera circulaţie pentru cetăţenii români. Am văzut în urmă cu puţin timp un ministru de interne al Austriei arogant şi extrem de incorect în continuare în relaţia cu România. Consider neinspirată această vizită făcută azi în România, în condiţiile în care Guvernul Austriei nu şi-a schimbat poziţia în ceea ce ne priveşte”, a afirmat Eugen Tomac.

„Aceste minciuni pe care Austria, în mod nejustificat, le invocă atunci când susţine că este împotriva extinderii spaţiului Schengen nu au niciun raţionament, pentru că au votat ca un stat care a picat în 2021, precum Croaţia, să fie primit în Schengen. În schimb, România, care îndeplineşte criteriile din 2011, nu. De aceea consider că această abordare sfidătoare nu trebuia afişată şi la Bucureşti şi condamn această vizită. Nu avem nevoie de lecţii ţinute de politicieni aroganţi care dispreţuiesc România. E o chestiune de demnitate să fim respectaţi pentru ceea ce suntem şi peste 20 milioane de cetăţeni români sunt cetăţeni ai UE. Spaţiul Schengen este cel mai mare spaţiu de liberă circulaţie din lume în care zilnic peste 420 de milioane de cetăţeni europeni se bucură de libertatea de mişcare în cadrul acestui spaţiu, pentru că există acest acord, cu reguli clare pe care noi le respectăm”, a mai spus Eugen Tomac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button