POLITIC

Minciuna a rostogolit minciuna!

Last Updated on aprilie 27, 2023 by Romeo Crismaru

Guvernul rostogolește o mare minciună, atunci când vine vorba despre gaura la bugetul statului! Marius Paşcan, vicepreşedinte PMP, precizează că s-a ajuns în această situație din cauză că PSD-PNL-UDMR au estimat, în mod nerealist, veniturile pentru anul în curs, din dorinţa de a crea impresia unei creșteri economice în România.

Marius Pașcan: „Eu am o viziune oarecum diferită în a judeca bugetul și această gaură la care s-a ajuns în mod deliberat. Au pornit de la o minciună, aceea a creșterii economice a României. Cumva trebuia materializată în buget. Dacă ai clamat-o și ai spus public că România are creștere economică, spre deosebire de alte țări ale UE, cum să fie dacă nu o regăsești și în buget, dacă nu o configurezi, dacă nu îi faci proiecție în buget? Asta s-a întâmplat. Minciuna a rostogolit minciuna. De la 353 de miliarde venituri la buget anul trecut, au propus 404 miliarde venituri, o creștere cu 14%. Pornind de la minciuna inițială au modificat Codul fiscal, astfel încât aceste venituri suplimentare să se găsească cele 14% proiectate în plus în bugetul pentru acest an. Degeaba au mărit și au modificat Codul fiscal luând mai mulți bani de la privați, pentru că nu au avut de unde să mai ia. Merge foarte prost economia, privații au redus numărul de angajați și au găsit tot felul de variante pentru a fenta fiscalitatea asta excesivă, plătind la negru. Asta constată şi ANAF-ul astăzi”.

„Premierul, ca să scoată cămașa, rostogolește o altă minciună, că nu au reușit să încaseze veniturile preconizate de la marii privați, ceea ce este o altă minciună și aberație. Dacă nu sunt realiști vor ajunge într-un alt cerc fatalist, în care România se va împrumuta cu dobânzi tot mai mari și va îndatora generațiile viitoare”, a declarat vicepreşedintele PMP, într-o intervenţie la B1 Tv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button