ACTUALITATE

Cozi  imense de maşini la vama Nădlac

Last Updated on aprilie 27, 2023 by Erceanu Ileana

Autorităţile de frontieră din vestul ţării iau măsuri pentru asigurarea unei treceri uşoare a graniţei cu Ungaria în zilele următoare. Se estimează o creştere a traficului în condiţiile minivacanţei de 1 Mai.

În această dimineață era deja aglomerată ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II. Şoferii aşteaptă mai bine de o oră pentru a pute așii din țară.

„Având în vedere că luni se va sărbători ziua de 1 Mai, în acest sfârşit de săptămână se estimează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei. Este vorba în special de graniţa cu Ungaria.

Vor fi dispuse toate măsurile pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. Pentru fluidizarea traficului se va suplimenta numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite. Dacă situaţia o va impune, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră Arad.

Potrivit aplicaţiei „Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, la Nădlac II era deja aglomeraţie joi dimineaţă, când se aştepta cel puţin 90 de minute pentru ieşirea din ţară, în cazul traficului uşor şi turistic. Aici sunt deschise patru artere pentru autoturisme, autocare sau microbuze de pasageri.

Coada de maşini formată are drept cauză şi personalul de control insuficient alocat de ţara vecină.

„Trafic intens – număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Lipsă personal din partea autorităţilor maghiare”, transmite Poliţia de Frontieră Română.

La Nădlac I, unde sunt deschise două artere de ieşire pentru traficul uşor şi turistic

La Nădlac I, unde sunt deschise două artere de ieşire pentru traficul uşor şi turistic, se aşteaptă cel puţin o oră pentru ieşirea din ţară.

Poliţia de Frontieră Arad precizează că verificările se fac în echipe cu poliţişti ungari, astfel că s-a luat legătura cu responsabilii din ţara vecină pentru dispunerea de măsuri comune care să asigure o tranzitarea uşoară de graniţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button