POLITIC

PMP se opune suprataxării veniturilor angajaților din mediul privat

Last Updated on aprilie 27, 2023 by Romeo Crismaru

„În ceea ce privește impozitarea salariilor bugetarilor, soluția este simplă: respectarea legii salarizării unitare!”, susține PMP.

Intenţia suprataxării salariilor angajaţilor din mediul privat este condamnabilă şi nu rezolvă gaura actuală de la bugetul de stat. În ceea ce priveşte problema salarizării în mediul bugetar soluţia este simplă şi vizează doar aplicarea legii salarizării unitare. Astfel, dacă se respectă prevederile actualei legi, nu ar trebui să existe niciun angajat al statului care să câştige mai mult decât Preşedintele României. În condiţiile în care se pare că PSD şi PNL au uitat, etalonul pentru elaborarea grilei de salarizare a fost salariul şefului statului.

PMP arată că suntem în situaţia în care România are peste 30.000 de bugetari care câştigă mai bine decât preşedintele pentru că guvernele succesive ale PSD şi PNL au introdus tot felul de sporuri şi indexări care au condus la creşterea necontrolată a salarizării în anumite instituţii ale statului român. Impozitarea lor cu 16% este o soluţie superficială.

Anunţul supraimpozitării salariilor de la stat, şi implicit a celor din mediul privat, arată că PSD şi PNL nu vor rezolva problema cheltuielilor bugetare prea curând şi doar vor încerca să introducă noi taxe şi impozite mediului privat.

România are una dintre cele mai mari fiscalizări din Europa atât din perspectiva impozitării muncii, cât şi din perspectiva taxelor pe profituri. Miezul problemei nu este reprezentat de nivelul impozitării muncii, cât de nivelul scăzut al colectării anumitor taxe, mai ales în cazul TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button