POLITIC

Eugen Tomac se revoltă după afirmațiile lui Viktor Orban

Last Updated on iulie 25, 2022 by Romeo Crismaru

‘Este inacceptabil comportamentul său. A devenit avocatul lui Putin în UE’

Președintele PMP, eurodeputatul Eugen Tomac , a avut o reacţie dură în urma declaraţiilor făcute în weekend-ul recent încheiat de premierul ungar Viktor Orban, care a participat la Tabăra de Vară „Tusvanyos”, de la Băile Tuşnad.

„Pe mine m-a deranjat teribil faptul că nimeni din statul român nu a avut bunul simț să iasă și să-i spună lui Viktor Orban că România nu face jocul Rusiei și nu-i permitem, nici măcar lui Orban, să vină în România, fie el și în sânul comunității maghiare, să ne dea lecții de pro-rusism. Este inacceptabil comportamentul unui lider care a devenit avocatul lui Putin în Uniunea Europeană să vină în România și să facă asemenea afirmații de nepermis.

Statul român trebuie să sancționeze asemenea derapaje. La Budapesta poate să facă și să spună ce vrea el. Nu poate să-și permită să vină în România să ne spună nouă cum ar trebui să acționăm în relația cu Moscova, care astăzi omoară oameni. A atacat un stat care nu-l amenință cu absolut nimic. Este o putere care nu-și respectă niciun angajament”, a declarat, la ZIUA LIVE, Eugen Tomac.

Premierul maghiar a afirmat că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei au eșuat. Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul. Totodată, premierul Ungariei a criticat amestecarea raselor europene şi non-europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button