ACTUALITATE

Vești proaste de la meteorologi     

Canicula lovește România; vremea se răcește abia după 31 iulie. Până spre finalul acestei luni, canicula va persista aproape în fiecare zi, iar media maximelor termice se va situa în general între 34 și 37 de grade,  minimele termice vor fi în medie între 16 și 20 de grade.


 În intervalul 31 iulie – 2 august valorile de temperatură vor scădea astfel că maximele termice vor avea o medie ce se va situa între 28 și 30 de grade, iar minimele termice între 15 și 18 grade. În zilele care vor urma se va încălzi din nou, în medie cu 4…5 grade maximele și cu 2…3 grade minimele. Ploi de scurtă durată și izolate vor fi posibile în fiecare zi. Excepție va face finalul lunii iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, posibil și cu caracter torențial.


Între 25 și 30 iulie valorile de temperatură se vor menține ridicate, media maximelor urmând a se situa între 30 și 34 de grade, iar a minimelor între 15 și 19 grade. În următoarele 3 zile se va resimți o scădere de temperatură cu 4…5 grade la maxime și cu 2…3 grade la minime. În zilele care vor urma se va încălzi din nou, astfel că maximele termice vor atinge în medie 31…32 de grade, iar minimele 17…18 grade. Ploi de scurtă durată și pe suprafețe mici vor fi posibile aproape în fiecare zi. Excepție va face ziua de 27 iulie, dar mai ales finalul lunii iulie și primele zile din luna august, când probabilitatea pentru averse pe arii extinse și cu caracter torențial va fi în creștere.

În OLTENIA valul de căldură va persista până spre sfârșitul primei săptămâni, iar maximele termice se vor situa în medie, în jurul a 35 de grade, în timp ce media minimelor va fi de 18…20 de grade. În următoarele 3 zile regimul termic va fi în scădere, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în ultimele zile de prognoză media maximelor termice va tinde spre 34…35 de grade, iar a minimelor spre 18 grade. Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în ultimele zile ale lunii iulie și în primele zile din luna august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button