POLITIC

EUGEN TOMAC: „Sunt convins că Republica Moldova va fi într-o zi parte a familiei europene!”

Last Updated on mai 31, 2023 by Romeo Crismaru

„Despre Republica Moldova se vorbește tot mai intens la Bruxelles. Și așa este firesc. Românii de peste Prut și-au demonstrat respectul pentru valorile europene, iar noi avem obligația să îi susținem și să îi apărăm în fața amenințărilor Rusiei”.

Europarlamentarul EUGEN TOMAC a avut ieri o nouă întâlnire cu doamna Ina Coșeru, copreședintele Adunării Parlamentate Euronest, și doamna Carolina Novac, secretar de stat responsabil de decarbonizare din cadrul Ministerului Energiei din R. Molodva. A fost o discuție constructivă și foarte concretă despre nevoia de susținere a R. Moldova pentru a-și consolida independența energetică. Evident, este nevoie de surse de finanțare, iar România și Uniunea Europeană au fost și rămân un sprijin important în acest sens.

„Doar prin dezvoltarea de parteneriate comune România – R. Moldova putem apropia și mai mult cele două state românești. Mai exact, proiecte mari de interconectare energetică dezvoltate în comun. Sunt convins că R. Moldova va fi într-o zi parte a familiei europene, acolo unde este locul tuturor românilor!”, a precizat EUGEN TOMAC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button