EVENIMENT

Exerciţiu complex de intervenţie în caz de cutremur

Last Updated on noiembrie 30, 2022 by Romeo Crismaru

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a organizat și desfășurat, pe parcursul a două zile, 25 și 29 noiembrie a.c., un exerciţiu complex privind gestionarea situaţiilor de urgenţă în cazul producerii unui seism cu impact major la o adâncime de 15 km, având epicentrul în zona Danubius și magnitudine de 6,0 MW, acesta fiind resimţit puternic la nivelul judeţului Mehedinţi.

Vezi în materialul video de mai jos ce au declarat prefectul județului și inspectorul șef al ISU Mehedinți:

După o ședință tehnică la care au participat reprezentanți ai instituţiilor şi operatorilor economici cu rol în gestionarea acestui tip de risc, a urmat partea practică a exercițiului, cu forțe și mijloace în teren, pe fostul amplasament al operatorului economic CILDRO din municipiul Drobeta Turnu Severin. Pentru intervenţia în zonele afectate, în sprijinul ISU Mehedinţi au fost mobilizate forţe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, specialiști ai Direcţiei de Sănătate Publică, Unității de Primiri Urgențe, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, Primăriei Drobeta Turnu Severin, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie și ISU Mehedinți, precum şi personal din cadrul societăţilor de distribuţie a gazului şi energiei electrice.

Ramona Cupă, vicepreședinte Consiliul Județean Mehedinți:
Gestionarea situațiilor de urgență în mod profesional și cu echipe de intervenție bine antrenate are o importanță decisivă pentru salvarea de vieți omenești și pentru siguranța populației.
Am asistat astăzi la exerciţiu complex privind gestionarea situaţiilor de urgenţă, în cazul producerii unui seism cu impact major, iar salvatorii au lucrat impecabil. Văzând acești specialiști la lucru, dar și modul în care acționează, am garanția că suntem pe mâini bune și că ne putem baza pe ei în cazul unor situații nefericite.
Felicit sincer toate forțele mobilizare astăzi la acest amplu exercițiu, forțe din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, specialiști ai Direcţiei de Sănătate Publică, Unității de Primiri Urgențe, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratului de Stat în Construcţii, Primăriei Drobeta Turnu Severin, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie și ISU Mehedinți, precum şi personal din cadrul societăţilor de distribuţie a gazului şi energiei electrice.
De asemenea îi felicit pe colegii mei din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, care au demonstrat încă o dată că sunt specialiști valoroși de înaltă ținută profesională!

Prin acest exerciţiu s-a urmărit antrenarea tuturor forţelor participante, perfecţionarea deprinderilor personalului implicat în acţiunile de limitare şi înlăturare a urmărilor unui cutremur, precum și verificarea modului de cooperare interinstituțională între structurile de intervenţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button