ADMINISTRATIE

NOI PROIECTE PNRR, PENTRU INVESTIȚII ÎN SĂNĂTATE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Last Updated on noiembrie 30, 2022 by Romeo Crismaru

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mehedinți, pe luna noiembrie, au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre, cel mai important fiind proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, aprobarea cheltuielilor legate de proiect și asigurarea sustenabilității serviciului medical.

Cererea de finanțare va fi depusă de Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Sănătate și reziliență instituțională, cu o valoare de aproximativ 34 milioane lei.

În cadrul proiectului se vor achiziționa peste 100 articole constând în aparatură medicală și mobilier care vor contribui la creșterea actului medical și a condițiilor igienico-sanitare.

„Sunt demersuri care trebuie făcute pentru a achiziționa cu fonduri europene echipamentele și materialele care vor completa investițiile ce se derulează în această perioadă în infrastructura de sănătate pentru un act medical de calitate în cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”, a precizat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Totodată, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți va depune, tot în cadrul PNRR, proiectul “Reabilitare și dotare Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu Strehaia”, cererea de finanțare fiind aprobată de consilierii județeni.

Un alt proiect aprobat de consilierii județeni vizează trecerea în domeniul public al județului Mehedinți, din domeniul public al municipiului Drobeta Turnu Severin, a unei suprafețe de teren din apropierea Bazinului de înot, aflat în ultima etapă de reabilitare și modernizare. Această suprafață de aproape 2000 mp se va adăuga celei aflate deja în domeniul public al județului pentru a construi parcarea ce va deservi Bazinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button