ACTUALITATE

Fost registrator, judecat pentru vaccinări fictive

Last Updated on martie 31, 2022 by Toma Mihai

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui fost registrator, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic. Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-iunie 2021, în calitate de registrator la un centru de vaccindare din Drobeta Turnu Severin, a generat aproape 100 de adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei alţi 14 inculpaţi.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a accesat fără drept aplicaţia RENV şi a introdus datele unor persoane nevaccinate. Mai exact, datele persoanelor nevaccinate au fost scrise peste cele ale unor persoane vaccinate.

„În fapt, s-a reținut că, inculpatul, fost registrator în cadrul Centrului de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, în perioada 15.05.2021-25.06.2021, a accesat fără drept aplicația RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal și Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin, și a modificat datele informatice ale acesteia, în sensul că a suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele a 96 de persoane cărora le-a generat adeverințe de vaccinare false, care atestă în mod nereal că cele 96 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID 19”, au explicat procurorii.

Pe data de 10 martie, inculpatul a fost deferit justiţiei. În acelaşi dosar au fost puse sub acuzare alte 14 persoane. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. Săptămâna trecută, pe 25 martie, instanţa a dispus plasarea inculpatului sub control judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button