POLITIC

Aroganță și tupeu, până la capăt! Consilierul Eduard Koler sfidează libertatea presei și amenință jurnaliștii

Tupeul și aroganța lui Eduard Koler, cel pe care severinenii l-au ales consilier local, sfidează cele mai elementare norme ale bunului simț din orice democrație europeană. În timp ce peste tot în lume, libertatea presei este garantată, consilierul arogant de la Severin șterge pe jos cu acest deziderat, pentru care, în Decembrie 1989, au murit mulți români în stradă. Acesta își permite să trimită notificări, cu aspect de ultimatum, jurnaliștilor care au scos la iveală cum a dat bani pentru voturi la localele din 2020.

Și ca aroganța să meargă până la capăt, Koler cere ștergerea de pe canalele media a articolelor care nu îi convin și îi somează pe autori să publice dezmințiri și scuze. Demersul este fără precedent în istoria media! Supărat că propriile vorbe aruncate, se pare tot arogant, într-o ședință de partid, din care reiese clar că la Schela s-au dat 10.000 de lei pentru 100 de voturi, bani pe care recunoaște că el i-a decontat, consilierul local își pune avocatul să trimită o notificare în care, nici mai mult – nici mai puțin, cere ștergerea de pe site-ul informatiadeseverin.eu și de pe pagina de Facebook a publicației, a materialului de presă, amenințând că în caz contrar va face uz de prevederile unui articol din Codul Penal, pe care nu îl cunoaște bine.

Mai mult, în notificarea cu pricina susține că nu i s-a redat punctul de vedere, deși el există, și că nu ne-a jignit, deși ne-a făcut albie de porci. Cum în tot răul e și un bine, arogantul consilier recunoaște că vocea de pe înregistrarea audio îi aparține. Totuși încearcă să își spele imaginea, spunând că a dat bani, dar nu pentru voturi. El ne mai acuză că nu am furnizat publicului „informații corecte și verificate”, deși ce verificare mai trebuie asupra unei certitudini: spui cu gura ta că ai dat bani pentru voturi.

Într-un exces de personalitate de neînțeles, omul, care este de fapt un ales local, prin natura calității sale în centrul atenției, pretinde că i s-ar fi încălcat dreptul la propria imagine și la viața privată, invocând art. 226 din Codul Penal. Păi, haideți să vedem ce spune articolul aruncat la mișto de Koler și cât de privată poate fi viața unui demnitar local, până la urmă!Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă”, se spune la alineatul (1). Doar că la alineatul (4) se spune așa „(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită: c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni; d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate”. Păi domnule consilier local, ești persoană publică și faptele tale sunt de interes public, prezintă un interes legitim pentru severinenii pe care îi reprezinți în Consiliul Local!

Iar la sfârșit, vine bomboana de pe colivă, adică amenințarea și încălcarea principiului libertății presei! Consilierul cel arogant amenință că dacă nu ștergem postările și nu îi facem pe plac o să ne târâie prin toate instanțele patriei.

Până când mai învață și Koler cum stă treaba cu libertatea presei, interesul public legitim și buna conviețuire în societate, poate organele abilitate ale statului se autosesizează și îl întreabă cum e cu banii, cu voturile și cu altele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button