POLITIC

DEZVĂLUIRI BOMBĂ! CONSILIERUL LOCAL EDUARD KOLER RECUNOAȘTE CĂ ȘI-A MITUIT ALEGĂTORII! ÎNREGISTRĂRI ȘOCANTE!

Last Updated on martie 24, 2022 by Romeo Crismaru

O înregistrare audio, în posesia căreia am intrat, scoate la iveală dezvăluiri șocante despre modul cum unii aleși locali au dat bani alegătorilor pentru voturi. 100 de milioane de lei vechi (10.000 de lei) pentru 100 de voturi, la secția de votare din Schela Cladovei! Protagonistul este consilierul municipal severinean Eduard Koler, ales pe listele PMP, dar exclus ulterior din partid, tocmai pentru astfel de fapte reprobabile. Este unul dintre indivizii cu care Cristian Diaconescu a încercat să reformeze PMP.

Eduard Koler, ales consilier municipal la Severin, pe listele PMP, recunoaște deschis într-o înregistrare audio BOMBĂ, în fața colegilor săi, în comisia de analiză a activității aleșilor locali din campania electorală, că a plătit pentru a cumpăra voturi. Înregistrarea datează din anul 2020 și este printre multele motive care au stat la baza excluderii lui Eduard Koler din PMP.

Deși exclus și cu astfel de comportamente de mituire a electoratului în spate, fostul lider al PMP l-a luat de bun și l-a promovat în echipa cu care dorea să facă reforme în PMP. Astfel de oameni a promovat, de altfel, Diaconescu! Mai mult, într-o cerere de intervenție, trimisă instanței care judecă excluderea lui Koler din PMP, Cristian Diaconescu are doar cuvinte de laudă la adresa lui: „Domnul Koler Eduard-Virgil a fost și este un reprezentant important al Filialei Mehedinți a PMP și a avut o contribuție extrem de importantă, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare din anul 2020”. Probabil „contribuția importantă” o fi fost cuantificată în banii dați pentru voturi.

În înregistrarea pe care o prezentăm, Eduard Koler spune cu vocea lui: „În Schela, în Gura Văii, câți bani vă trebuie, 25 de milioane, poftiți banii!”, iar această sumă e doar o mică parte din ceea ce urmează. De fapt, Koler, candidat la funcția de primar al municipiului Severin, la alegerile locale din anul 2020, recunoaște cu seninătate, în fața colegilor săi de partid, că a dat 10.000 de lei unei doamne, destinați pentru a se cumpăra 100 de voturi la Schela. „La Schela s-au trimis 100 de milioane ca să mai cumpere încă 100 de voturi! (…) Ea a venit să ia banii. E adevărat că i-am dat!”, recunoaște Koler.

Eduard Koler a fost exclus din partid pentru multe motive, acesta fiind unul dintre ele, dar cazul este în instanța de judecată, unde a făcut contestație. Totuși, Cristian Diaconescu l-a luat de bun și chiar a încercat să îl promoveze în partid.

„Ne-am dezis de acest personaj imediat după acea ședință și l-am exclus din partid. Sper ca instanța de judecată să analizeze dosarul cu acuratețe și chiar să folosească proba de care faceți vorbire acum!”, a declarat Ion Cupă, la acea vreme vicepreședinte regional al PMP.

Contactat cu o întrebare despre această situație, Eduard Koler a trimis un mesaj sec: „Cred că ești în eroare!”. În completare, totuși nu a uitat să ne jignească.

Credem că organele abilitate ale statului, cele cu competențe penale să se autosesizeze și să cerceteze această speță ce miroase a mită electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button