POLITIC

ÎNCĂ O LOVITURĂ DURĂ PENTRU CRISTIAN DIACONESCU ȘI VISĂTORII DE CAFENEA PLANTAȚI PRIN FILIALELE LOCALE ALE PMP. EUGEN TOMAC ȘI ECHIPA LUI CONDUC PMP-ul.

Last Updated on martie 25, 2022 by Romeo Crismaru

Așa cum am explicat juridic și cum era previzibil, Cristian Diaconescu și secretarul său, care au vrut să anuleze Congresul Extraordinar al PMP din data de 19 februarie 2022, când Eugen Tomac a fost ales președinte al partidului, au pierdut definitiv, la Curtea de Apel, cererea de admitere a unei ordonanțe președințiale. Nimic nu mai poate avea acum relevanță pentru ca Diaconescu și echipa lui să mai rămână credibili, iar delirul visătorilor de cafenea a luat sfârșit. Mai mult, Diaconescu și Pițigoi sunt buni de plată!

Curtea de Apel București a respins, pe 25 martie 2022, apelul introdus de Cristian Diaconescu și Ioan Pițigoi împotriva deciziei Tribunalului București de respingere a ordonanței președințiale care ar fi trebuit să blocheze Congresul Extraordinar din 19 decembrie 2022. Cum decizia este definitivă, instanța a tranșat definitiv războiul surd din interiorul PMP și, practic, a validat legitimitatea totală a lui Eugen Tomac și a echipei sale la conducerea PMP.

Decizia definitivă a Curții de Apel București

„Curtea de Apel București a hotărât astăzi: Congresul PMP din 19 februarie, prin care membrii de partid și-au ales un nou președinte, în persoana lui Eugen Tomac, și o nouă conducere, a fost convocat statutar și legal. Judecătorii au respins acțiunea prin care reclamanții contestau organizarea congresului și i-a obligat pe aceștia să plătească cheltuielile de judecată. Regret că fostul președinte a ales să dezinformeze, să păcălească mulți colegi. După hotărârea instanței de astăzi, sper că acei colegi care mai aveau vreun dubiu în ceea ce îl privește pe Cristian Diaconescu s-au convins că acesta nu are nimic de-a face cu adevărul, cu onestitatea. PMP are nevoie de oameni cinstiți și muncitori! Haideți să îl reconstruim și să îl ducem înapoi unde îi este locul, pe prima scenă a politicii românești!”, a declarat secretarul general al PMP Ionuț Simionca, pe contul său de socializare.

Într-un delir nemaivăzut, prin unele filiale, oamenii numiți de Diaconescu, ilegal și ilegitim, au bătut toba și au împrăștiat fake-news-uri prin media, visându-se lideri de filiale și justițiari politici. Doar că decizia Curții de Apel i-a amuțit!

Să recapitulăm faptele!

Președintele partidului, Cristian Diaconescu, introduce pe 1 februarie 2022, pe rolul Tribunalului București, o cerere de ordonanță președințială, pentru a împiedica organizarea Congresului Extraordinar programat pe 19 februarie 2022. Din varii motive, legate printre altele și de formularea eronată a unor pretenții (deși onor Diaconescu a fost judecător și ar fi trebuit să știe), cererea formulată de el și de secretarul general adjunct al PMP – Ioan Pițigoi, este respinsă.

Cum niciunde nu se stipulează legal că acel congres poate fi suspendat, el are loc conform planului, iar acolo este aleasă o nouă conducere, cu președinte Eugen Tomac. Deci perfect statutar și legal. Cristian Diaconescu face apel la procesul pierdut, la Curtea de Apel București, iar la termenul din 25 martie 2022, apelul este respins. Deci în această situație în care ne aflăm, conducerea partidului este doar cea aleasă statutar pe 19 februarie 2022. Definitiv și irevocabil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button