ACTUALITATE

Guvernul a început să vireze 700 lei pe cardurile de energie

Last Updated on septembrie 12, 2023 by Erceanu Ileana

Guvernul a început să vireze 700 lei pe cardurile a 2 milioane de români. Banii se dau pentru plata facturilor la energie.

Guvernul virează, chiar în aceste zile, 700 de lei pentru 2 milioane de români. Aceștia își vor putea plăti facturile la curent. Banii, primiți sub forma unor carduri, pot fi folosiți până la data de 30 decembrie anul acesta. O parte din bani sunt virați pe vechile carduri/cupoane dar s-au tipărit și unele noi după cuma  anunțat Poșta Română. 

 Etapa a doua a demarat cu tipărirea și împlicuirea a peste 370.000 de carduri noi de către Fabrica de Timbre, sucursală specializată a Companiei Naționale “Poșta Română”. Noile carduri sunt destinate persoanelor recent intrate în sistem, precum și celor care între timp și-au schimbat adresa de domiciliu. Pe de altă parte, cei care își păstrează calitatea de beneficiar din prima tranșă vor putea folosi cardurile și pentru tranșa a doua.

Totodată, ca și în cazul primei tranșe, și de această dată poștașii au început să colecteze declarațiile pe propria răspundere de la beneficiarii cardurilor de energie care au domiciliu fără nomenclator stradal, situație predominantă în mediul rural. De acești bani beneficiază:

Pensionari cu venitul sub 2000 de lei, inclusiv,

Pensionari de invaliditate cu venitul sub 2000 de lei, inclusiv,

Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu cu venitul sub 2000 de lei, inclusiv,

Familie cu alocație de susținere,

Familie/ persoană cu ajutor social.

Cardul de energie acordă beneficiarilor posibilitatea achitării facturilor curente sau restante pentru:

energie electrică,

energie termică în sistem centralizat,

butelie cu GPL propan pentru încălzire (exclus butelie GPL butan pentru uz casnic – gătit),

gaze,

lemne pentru foc (lemn rotund și despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cum, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn etc.),

Sursa: Newsweek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button