SOCIAL

Guvernul pregătește noi măsuri fiscale

Last Updated on octombrie 3, 2023 by Erceanu Ileana

Guvernul pregătește noi măsuri fiscale pentru a strânge bani, după ce pachetul austerității a fost blocat la Curtea Constituțională a României.

Programele naționale care sunt finanțate la bugetul de stat ar putea fi amânate până în primăvara anului următor. La fel și plățile făcute de autoritățile locale, informează antena3 CNN.

Este vorba despre plățile privind stadioanele sau programul Start-up Nation. 

Totodată, Guvernul vrea să reorganizeze Ministerul de Finanțe, astfel încât inspectorii să poată modifica rapid proiectele de investiții derulate de primării, activitate care acum este în atribuția Curții de Conturi. 

Tot în încercarea de a aduce bani la bugetul de stat executivul pregătește și taxe mai mari pentru jocurile de noroc.

O altă măsură ar urma să stabilească amenzi mai mari pentru evazioniștii fiscali. 

Ordonanța de Urgență pregătită de Guvern prevede nu doar măriri de taxe, ci urmărește să aducă și predictibilitate, precum și să întărească semnificativ cadrul legal pentru operatorii din industria jocurilor de noroc din România.

Guvernul se pregătește să emită, în octombrie, un OUG prin care intenționează să mărească semnificativ taxele, dar aduce și reglementări importante, foarte necesare în domeniu, precum interzicerea operării prin firme aflate în offshore-uri, constituirea unui fond financiar uriaș pentru tratarea dependenților de jocuri de noroc, prevenire și educație, instituirea unor garanții solide vizând respectarea obligațiilor legale de către operatorii de jocuri, dar și implementarea unor noi reguli pentru organizatori.

Aceste reguli ar fi urmări să facă industria mai responsabilă, astfel încât probleme de fond, precum accesul prea ușor în sălile de joc și dependența să poată fi rezolvate într-o manieră cât mai eficientă.

Printre măsurile vizate sunt:

-introducerea obligativității înmatriculării în România a operatorilor de jocuri de noroc ce operează jocuri de noroc la distanță;

-impunerea unei cote unice privind taxa de autorizare pentru operatorii de jocuri de noroc ce operează în retail pariuri în cotă fixă, respectiv operatorii de jocuri de noroc ce operează jocuri de noroc la distanță;

-creșterea taxei de autorizare aplicabilă sloturilor;

-creșterea taxelor de licență, cât și a celor de autorizare;

-interzicerea aparatelor de joc cu risc limitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button