ACTUALITATE

Intervențiile pompierilor mehedințeni

Last Updated on august 2, 2023 by Erceanu Ileana

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 20 de situații de urgență.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a patru incendii, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale și pentru acordarea primului ajutor unui număr de 15 persoane.

Dintre cele patru incendii, două s-au manifestat la locuințe, iar alte două la vegetație uscată.

Pentru stingerea primului incendiu, izbucnit la o casa de locuit din localitatea Gogoșu, au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare și Detașamentului Drobeta Turnu Severin cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului. Pompierii militari au localizat și stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la întreaga locuință.

Cel de-al doilea incendiu s-a manifestat generalizat la o anexă gospodărească de pe raza localității Bălăcița. Pentru stingerea acestuia a fost mobilizat un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Salvatorii au stins în scurt timp incendiul, reușind să împiedice propagarea acestuia la casa din imediata apropiere. În sprijin a acționat și SVSU Bălăcița cu un ATV.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de producerea unor scurtcircuite electrice.

În cursul zilei de ieri, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Orșova și Stației Vânju Mare au acționat și pentru stingerea a două incendii manifestate la vegetația uscată, în zona Valea Cernei și Gruia, care au cuprins circa 2,5 hectare de teren.

ISU mehedin, reamintește cetățenilor că arderea miriștilor sau vegetației este strict interzisă și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei (pentru persoane fizice) și de la 50.000 lei la 100.000 lei (pentru persoane juridice).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button