ACTUALITATE

Intervențiile pompierilor mehedințeni în acest weekend

Last Updated on martie 20, 2023 by Erceanu Ileana

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Drobeta al Județului Mehedinți au gestionat 33 de incendii în situații de urgență în acest weekend.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru stingerea a două incendii, la două accidente rutiere, extragerea unui animal dintr-o fântână, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 28 persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Sâmbătă, 18 martie a.c., cinci echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, dar și o ambulanță SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei fabrici de pâine din municipiu.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la hala de depozitare, construită din tablă, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Echipajele operative au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la fabrica din imediata apropiere. Au ars mobilier, materiale textile și plastice și s-au degradat cuptoare de pâine, scoase din uz, depozitate în anexă.

Cel de-al doilea incendiu s-a manifestat, noaptea trecută, la o casă de locuit din localitatea Fața Motrului, comuna Stângăceaua. Două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au acționat cu două autospeciale de stingere pentru lichidarea incendiul. Pompierii militari au localizat și stins incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea acestuia la alte trei anexe gospodărești și casa din vecinătate.

În ambele situații, cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de scurtcircuit electric, produs de conductori sau cabluri electrice defecte/neizolate corespunzător.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, însă ISU Mehedinți atrage atenția cetățenilor că nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce tragedii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button