Economic

Investiție majoră în fermele de bovine și ovine de carne din țara noastră

Last Updated on septembrie 22, 2022 by Erceanu Ileana

Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Antal Szabolcs Barabási, a anunțat pe pagina sa de Facebook că 100 de milioane de dolari vor fi investiți de Iordania în România, în sectorul zootehnic. publicate de Agrointeligența

Subiectul întâlnirii îl constituia efectuarea unei investiții în țara noastră prin cumpărarea sau construirea unei ferme de bovine, ovine de carne în sistem integrat, în valoarea de aproximativ 100 milioane dolari.

Iordania este principalul partener comercial de export al țării noastre. În primele opt luni ale anului 2019 au fost exportate peste 2,1 milioane de oi din România, în cea mai mare parte către ţările arabe. Cifra face din România unul dintre cei mai mari exportatori de oi vii din UE. Valoarea ovine­lor exportate în pri­mele opt luni a fost de 155 milioane euro, iar prin­tre ţările către care au ple­cat se numără Libia, Gre­cia sau Iran. Până la sfâr­şitul anului vor fi ex­por­ta­te circa 3,5 milioane de oi, potrivit datelor Ziarului Financiar.

”Sectorul de crește a ovinelor are cea mai bună ascensiune din ultima perioadă. Și are ascensiune fiindcă și România, ca și țară are posibilitate de aproape dublu de a crește ovine. Sunt aproximativ 12 milioane de ovine în România, ele sunt împărțite pe rase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button