EVENIMENT

INVITAȚIE LA SĂRBĂTOAREA PEȘTERII TOPOLNIȚA

Sărbătoarea Peșterii Topolnița începe duminică, 21 august 2022! Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente câmpenești care se desfășoară anual, în comuna Cireșu. Turiștii au ocazia să viziteze Peștera, chiar să facă plimbări cu barca cu ajutorul angajaților de la Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu primarul comunei Cireșu, Doru Țârlui, consilierii județeni, Nicolae Drăghiea și Claudiu Cenușe și vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru, au străbătut astăzi Drumul Județean 607B, Cireșu – Marga, tronson de 5,2 kilometri aflat în plin proces de modernizare, în cadrul unui proiect implementat de Consiliul Județean Mehedinți.

Drumul are asfalt nou pe toată distanța, la fel ca și tronsonul Malovăț – Marga al DJ 670 (21,350km), drum de asemenea, modernizat de Consiliul Județean Mehedinți.

„Cu această ocazie, lansez invitația mehedințenilor, dar și locuitorilor din județele limitrofe, de a participa duminică, 21 august, la Sărbătoarea Peșterii Topolnița, cel mai bun traseu pe care îl pot parcurge către Peșteră și pe care îl recomandăm fiind DN 67( Malovăț) – DJ670 – Bobaița – Bâlvănești – Godeanu – DJ 607B (Marga) – Cireșu. Sărbătoarea Peșterii Topolnița este unul dintre cele mai cunoscute evenimente câmpenești care se desfășoară anual, în comuna Cireșu. Turiștii au ocazia să viziteze Peștera, chiar să facă plimbări cu barca cu ajutorul colegilor de la Direcția Administrarea Geoparcului Platoul Mehedinți. În plus, se va organiza tradiționalul concurs de țuică de cireșe, dar și un spectacol folcloric susținut de cunoscuți artiști mehedințeni. Am bucuria de a anunța că spre deosebire de anii trecuți, când drumurile care duc la Peștera Topolnița îngreunau accesul turiștilor, acum ele sunt modernizate și asigură condiții bune de trafic! De asemenea, tot la sfârșitul acestei săptămâni, se desfășoară Karst Isverna MTB Race, concursul de biciclete devenit deja o tradiție în zona de nord a județului Mehedinți pentru iubitorii de mișcare. Vă invit să vă bucurați de momente plăcute în județul Mehedinți! Drumuri bune să avem!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button