ACTUALITATE

Ion Cupă a fost numit secretar general adjunct al ANAF

Last Updated on iulie 5, 2022 by Romeo Crismaru

Mehedințeanul Ion Cupă a fost numit secretar general adjunct al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, începând cu data de 4 iulie 2022.  A mai lucrat în sistemul fiscal până în anul 2012, când a fost ales deputat de Gorj, ocupând, pe rând funcțiile de director al direcțiilor generale de finanțe publice din Mehedinți și Gorj. În anul 2021 s-a retras din politică și a revenit la profesia pe care a exercitat-o până când a fost ales deputat.

Ion Cupă este economist de profesie, expert contabil și are o bogată carieră în acest domeniu, în afară de cele două funcții de director de direcție generală a finanțelor publice de la Mehedinți și Gorj, ocupând de-a lungul anilor și alte funcții importante, precum cea de director economic al prestigioasei companii din Emiratele Arabe Unite, Energo Emirates Al-Ain, sucursală a ENERGOCONSTRUCȚIA  BUCUREȘTI. De asemenea, în anul 2019, a fost propus pentru postul de ministru al Energiei. În timpul celui de-al doilea mandat de deputat, între 2016 și 2020 a ocupat funcția de președinte al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților.

În anul 2021 se retrage din viața politică și revine la profesia care l-a consacrat, aceea de specialist în domeniul fiscal. De-a lungul carierei sale în ANAF, Ion Cupă a pledat întotdeauna pentru transparență și o bună comunicare cu contribuabilii și a subliniat în permanență rolul important pe care ANAF îl joacă în economia României prin eficientizarea colectării fondurilor la bugetul de stat.

Voi pune întreaga experiență acumulată în domeniul fiscal și legislativ, în slujba acestei funcții, înțelegând importanța decisivă a domeniului fiscal pentru economia statului român”, a precizat noul secretar general adjunct al ANAF, Ion Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button