Economic

Credite ipotecare pe 50 de ani. Proprietatea și datoriile vor putea fi transmise copiilor.       

Last Updated on iulie 5, 2022 by Erceanu Ileana

Guvernul Marii Britanii ia în calcul ideea creditelor ipotecare foarte lungi, de până la 50 de ani, care ar urma să fie transmise din generație în generație. Acest lucru va permite mai multor oameni să acumuleze capitaluri proprii, în loc să-și plătească chiria.

Ideea este una asemănătoare cu ceea ce se întâmplă în Japonia. Astfel, acest tip de credite ar permite oamenilor să-și cumpere o casă, fără a finaliza însă rambursările ipotecare pe parcurul vieții. Proprietatea și datoriile vor putea fi transmise copiilor lor.

Acest concept vine în contextul în care împrumuturi ipotecare  au scăzut cu 36% în aprilie, fiind un alt semnal că piața imobiliară începe să-și piardă din avânt.

„Avem nevoie ca tinerii să aibă încredere, să aibă depozitele, pachetele ipotecare pentru a putea intra în proprietate”.

Alte idei de locuințe luate în considerare de Downing Street includ încercarea de a oferi terenuri deținute de guvern pentru construirea rapidă de case și explorarea posibilităţii dacă instituții precum școlile ar putea construi case pentru lucrătorii lor cheie.

Avertizările experților financiari

Cu toate acestea, experții financiari au avertizat că acestă idee a creditelor foarte lungi nu va aborda problemele de aprovizionare cu locuințe și ar putea crește și mai mult prețurile proprietăților.

Scott Taylor-Barr, consilier financiar la Carl Summers Financial Services, citat de skynews, a declarat: „Simt că Boris Johnson vine într-o direcție greșită. Nu piața creditelor ipotecare îi împiedică pe oameni să devină proprietari de case, ci costul proprietății în raport cu câștigurile oamenilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button