ACTUALITATE

Jaf de pomină, dat de un român

Last Updated on septembrie 16, 2022 by Erceanu Ileana

Constantin și Priscila, la audieri. FOTO: Hoy.es

Un român în vârstă de 47 de ani este protagonistul unui jaf a cărui veste a făcut în scurt timp înconjurul Spaniei și nu numai.

 Constantin Gabriel Dumitru, ajutat de iubita sa, Priscila Lara Guevara, nimeni alta decât Miss Earth Mexic 2016, a furat 45 de sticle de vin de lux din crama unui restaurant spaniol exclusivist. Printre sticlele furate se numără și o sticlă de Château d’Yquem, un vin din 1806, extrem de rar, cotat în unele ghiduri la 350.000 de euro.

„O singură sticlă din acel lichid prețios costă 350.000 de euro, dar valoarea lui ar fi și mai mare, ar fi neprețuită, pentru că mai sunt puține astfel de sticle în lume”, explică experții în vinuri rare.

Ancheta care a urmat a dat roade, aproape un an mai târziu. Cei doi au fost ulterior prinși în Croația și au fost extrădați în Spania, unde sunt judecați și riscă să fie condamnați la câte șase ani de închisoare, scrie adevarul.ro

Cei doi și-au pregătit lovitura în cele mai mici amănunte. Așa cum s-a aflat ulterior, românul avea o experiență serioasă în această privință. Anterior, el a fost arestat de încă trei ori pentru trei furturi.

Potrivit presei spaniole, el a fost arestat prima dată în 2019, la Madrid, după ce furase din Elveția o sticlă de whisky în valoare de peste 5.000 de euro. Un an mai târziu, el a fost din nou arestat la Madrid, după ce furase mai multe sticle de vin în valoare de 39.800 de euro.

A fost și de această dată eliberat, dar a recidivat în scurt timp, iar în  același an a fost arestat pe aeroportul din Geneva, unde furase de asemenea câteva sticle de vin valoroase. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button