ACTUALITATE

Şoferii care parchează pe trotuar, s-ar putea trezi fără maşină

Last Updated on septembrie 16, 2022 by Erceanu Ileana

Se lucrează la un proiect de lege care prevede ridicarea autoturismelor parcate pe trotuar, dacă şoferii nu lasă cel puţin un metru pentru pietoni.

Potrivit legii, polițiştii rutieri pot dispune ridicarea maşinilor parcate neregulamentar doar pe carosabil. Practic, propunerea elimină cuvântul „carosabil”, astfel încât şi maşinile de pe trotuar să poată fi luate pe platformă.

Propunerea a fost respinsă deja de Senat în 2019. Tot atunci, comisia juridică din Parlament a dat aviz negativ proiectului, scrie observatornews.ro. Ideea a primit însă, în aprilie anul acesta, sprijin de la Guvern, care a trimis un punct de vedere favorabil iniţiativei, cu menţiunea că şoferii scapă de pedeapsă dacă lasă un metru liber pe trotuar, astfel încât pietonii să aibă pe unde să circule.

Chiar dacă proiectul devine lege, mai e cale lungă până la prima maşină ridicată de pe trotuar. Şi asta pentru că primăriile vor trebui să stabilească în ce condiţii se poate parca şi unde, dar şi preţurile pe care şoferii le au de plătit dacă nu respectă legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button