SOCIAL

Vocea orșovenilor: „Am fost orașul florilor, am ajuns orașul gunoaielor!” (VIDEO)

Last Updated on septembrie 16, 2022 by Romeo Crismaru

Un reportaj tulburător din seria zecilor de astfel de materiale de presă, realizate în ultimii 30 de ani, la Orșova, readuce aminte de situația dramatică a celor care se încălzesc cu lemne, deși locuiesc la bloc. Printre interviurile luate aici de colegii noștri Adriana Drăghici și Mădălin Ene se află și unul care spune aproape totul despre blestemul căzut pe umerii orșovenilor, uitați și abandonați. Ascultați vocea unui om simplu! Este tulburător ce spune!

Pe vremea lui Negulescu, era orașul florilor, acum e orașul gunoaielor! Numai când vin să votăm, ne promit, că ne fac beciurile că sunt pline cu apă, că ne repară, că ne fac, că ne dreg! Și n-avem cui să-i spunem!”.

La Orșova, de mai bine de 3 decenii, locuitorii încălzesc apartamentele cu lemne. Situația este de-a dreptul împovărătoare pentru cei care locuiesc la bloc: sunt nevoiți să care, pe scări, an de an, lemnele pentru iarnă. Cei mai mulți și-au organizat barăci în care depozitează lemnul, dar care strică, însă, aspectul orașului. Povestea este știută de cei care conduc orașul de 30 de ani încoace, dar toți ridică neputincioși din umeri: „Asta e, ce să facem! Poate acum vine gazul, că ne-a promis domnul ministru Virgil Popescu!”

Ceea ce spune, însă, o doamnă respectabilă din Orșova despre situație, este mai mult decât elocvent: „Întrebați pe ăia pe care îi votăm! De la revoluție așa a mers! Pe vremea lui Negulescu, era orașul florilor, acum e orașul gunoaielor! Numai când vin să votăm, ne promit, că ne fac beciurile că sunt pline cu apă, că ne repară, că ne fac, că ne dreg! Și n-avem cui să-i spunem!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button