POLITIC

Liderul PMP Mehedinți participă la Congresul EPP din Capitală

Last Updated on martie 6, 2024 by Romeo Crismaru

Președintele PMP Mehedinți, RAMONA CUPĂ, vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți, participă, începând de astăzi, la cel mai amplu eveniment european, găzduit de Capitala României, Congresul Partidului Popular European, familie politică din care face parte și Partidul Mișcarea Populară.

„De altfel, sunt prezentă la lucrările Congresului PPE, în calitatea mea de vicepreședinte regional al PMP. Evenimentul reunește șefii Comisiei și Parlamentului European și zece șefi de stat și de guverne, printre care cancelarul Austriei, Karl Nehammer, în prezența căruia PPE va cere imperativ aderarea cât mai rapidă a României la Spațiul Schengen. În manifestul electoral al PPE, care va fi votat de plenul Congresului PPE şi care va fi baza programului politic al PPE pentru următorii 5 ani, este inclus un paragraf care solicită admiterea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România cât mai curând posibil”, a precizat Ramona Cupă.

La Congresul PPE de la București, va fi oficializată candidatura Ursulei von der Leyen pentru un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europene, va fi dezbătută strategia acestei familii politice pentru alegerile europarlamentare din iunie şi va fi adoptat programul politic al PPE.

„Mă bucur că pot reprezenta astăzi, aici, PMP, un partid creștin democrat și cu profundă orientare pro-europeană. PMP se va prezenta la alegerile europarlametare din acest an în ALIANȚA DREAPTA UNITĂ”, a mai spus vicepreședintele regional al PMP, Ramona Cupă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button