ACTUALITATE

Locul din România care a devenit „cea mai verde destinație din lume!” Străinii au rămas uluiți de ce au văzut aici. Ai auzit de acest loc minunat?

Last Updated on iunie 10, 2022 by Toma Mihai

Cu siguranță de fiecare dată când vă doriți să plecați în vacanță, vă doriți să vizitați locuri inedite și să rămâneți plăcut impresionați. Ei bine, trebuie să știți că dacă ajungeți în Neamț, nu trebuie să ratați sub nicio formă locul din România care tocmai a devenit cea mai bună destinaţie verde din lume, adică „Ţinutul Zimbrului”.

În prezent, în stațiunea menționată mai sus sunt peste 49 de zimbri în libertate, dintre care 18 au fost fătați în pădurile din Ținutul Zimbrului. De asemenea, 10 exemplare sunt în țarcul de aclimatizare și 6 la ,,Rezervația de zimbri și Faună Carpatină „Dragoș Vodă”.

Ținutul Zimbrului este singurul loc din Europa unde zimbrul poate fi întâlnit în același timp în libertate, semilibertate și captivitate. Așadar, dacă doriți să stați față în față cu cel mai mare animal de uscat din Europa, ce poate atinge o tonă în greutate, nu ezitați să vizitați Ținutul Zimbrului.

Potrivit ministrului mediului, Ţinutul Zimbrului din Neamţ a obţinut locul I în cadrul competiţiei Top 100 Sustainable Destinations, categoria People’s Choice Award. Potrivit unui comunicat al ministerului, este singura stațiune de la noi din țară de acest fel, care a reuşit să ajungă şi să se menţină în acest clasament exclusivist, din 2017 până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button