ACTUALITATE

Lucrări de reamenajare în zona gării de la Gura Văii

Last Updated on iulie 11, 2023 by Erceanu Ileana

Se lucrează la reamenajarea zonei Gării din cartierul Gura Văii, o locație unde nu s-a investit în modernizare de mai bine de 50 de ani.

 Sunt lucrări majore care presupun în primă fază investiții în realizarea rețelei pluviale și de canalizare dar și construirea unor ziduri de susținere, deoarece în zonă există probleme mari în privința stabilității terenului. Odată cu realizarea acestora se va trece la asfaltare și realizarea de noi locuri de parcare, un loc de joacă modern pentru copii, precum și reamenajarea spațiilor verzi.

Oamenii care locuiesc în cartierul Gura Văii, spun că în preajma blocurilor nu s-a mai investit de mai bine de 50 de ani și este foarte necesară  investiția, mai ales că în zonă se vor face lucrări de consolidare a terenului.

În anumite zone de blocuri  se lucrează în acest moment la degajarea terenului, în suprafață de 8 mii de metri pătrați și pregătirea lui pentru investițiile care urmează. În primă fază muncitorii vor construi rețeaua pluvială și de canalizare, urmând ca după aceea să fie construite ziduri de susținere în zonă. După încheierea lucrărilor de consolidare și extindere a rețelei pluviale și de canalizare, se vor amenaja noi locuri de parcare, spații verzi și  un loc de joacă modern pentru copii.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 2 milioane de lei, iar ele ar urma să fie gata în primăvara anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button