ACTUALITATE

Luni nu s-a permis ieşirea din ţară a 58 de români, din diferite motive legale

Last Updated on august 9, 2022 by Erceanu Ileana

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că, în cursul zilei de luni, nu s-a permis intrarea în ţară a 21 de cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 58 de cetăţeni români din diferite motive legale.

 Luni, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 284.300 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 68.000 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România au fost 140.131 de persoane, dintre care 11.667 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 8,80% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict) şi până luni seara, la ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 1.862.715 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 91 de fapte ilegale (65 de infracţiuni şi 26 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 85.000 lei. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.000 de lei.

Sursa: Stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button