ACTUALITATE

Mehedinți: Consultații și investigații medicale gratuite la Breznița-Ocol

Last Updated on august 25, 2022 by Toma Mihai

Caravana de Bine a Crucii Roșii Române, un proiect de sănătate care constă în acordarea de servicii medicale gratuite adulților și copiilor aflați în zone rurale defavorizate din 17 județe, va ajunge în comuna Breznița- Ocol din județul Mehedinți.

În perioada 26 – 27 august , o echipă multidisciplinară formată din medici specialiști și rezidenți, asistenți medicali, personal angajat și voluntari ai Crucii Roșii Române vor fi alături de locuitorii comunei Breznița -Ocol. Aceștia vor asigura în intervalul orar 10.00 – 18.00, consultații medicale de specialitate pentru următoarele specializări:

-EKG și ECOGRAF

-Consultații: cardiologie, medicină internă, pediatrie, diabetologie

-Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei

-Sesiuni de instruire în acordarea primului ajutor – pentru adulți si copii

Sesiuni de educație pentru sănătate pe diferite teme: igiena dentară, nutriție și stil de viață sănătos (alimentația copilului mic, alimentația școlarului), prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, TBC.

În urma examinărilor, se vor elibera scrisori medicale cu rezultatul bilanțului clinic și paraclinic, precum și recomandări terapeutice care vor fi urmate sub îndrumarea medicului de familie.

Acțiunea se derulează , vineri, 26 august, de la ora 12:00 la Școala Gimnazială Jidoștița.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button