ACTUALITATE

„Micii groazei”, descoperiți la Costinești. Erau preparați încă din 2020.

Last Updated on august 8, 2022 by Toma Mihai

Descinderi ale mascaților în mai multe localuri din stațiunea Costinești. Aceștia au fost solicitați de inspectorii ANPC, care au fost împiedicați, sâmbătă aseară, să facă verificări. Ușile le-au fost închise în față de angajații localurilor. Când au reușit, în sfârșit, să intre, aceștia au găsit numeroase nereguli, cantități mari de carne expirată și alte alimente ieșite din termen de doi-trei ani, a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a declarat la Digi24 că acțiunea a vizat un singur operator economic ce are mai multe puncte de lucru în Costinești. 

„A fost o acțiune de control începută ieri (sâmbătă – n.r.), la 3,00 după-amiază, și s-a încheiat duminică, la 7,00 dimineață. Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiune este un real succes. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru. Tone de carne expirată, kilograme întregi de materii prime, mult în afara datei limită de consum, toate, un real pericol pentru sănătatea și viața consumatorilor”, a afirmat președintele ANPC. 

Au fost găsite mai multe depozite, inclusiv subterane, iar ceea ce se găsea acolo depășește cu mult orice imaginație. Au fost găsite tone de carne expirată, achiziționată atunci când aceasta se afla în imediata apropiere a termenului de durabilitate minimală, probabil achiziționată la preț mult mai mic decât cel obișnuit, depozitată apoi în spațiile de frig pentru a fi comercializată. Cantităti enorme de carne de mici erau comercializate în continuare, în afara termenului, iar condimentele aveau trei-patru ani vechime. Sute de borcane de murături expirate din 2020, sute de plicuri, sute de sticluțe expirate din 2019, a mai spus Horia Constantinescu.

În plus, autorităţile au descoperit că peste 100 de elevi aflaţi în vacanţă lucrau ilegal la terasele din Costineşti. Oamenii legii au ridicat cantități impresionante de carne expirata pentru a fi distrusă, dar și documente.

Administratorul terasei riscă acum dosar penal. De altfel, șeful ANPC a anunțat,într-o postare făcută pe contul său de Facebook, că luni vor fi comunicate deciziile luate în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button