ACTUALITATE

Ministrul Sănătăţii spulberă speculațiile după reunirea CNSU

Last Updated on septembrie 30, 2022 by Romeo Crismaru

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că variola maimuţei nu reprezintă ”în niciun caz o problemă de sănătate publică” şi că reunirea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a solicitat asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei nu este ”nimic care să ne înspăimânte”, el explicând că acesta este procedura tehnică prin care antiviralul care tratează această boală poate fi solicitat, anunță news.ro.

„Există un singur medicament care este eficient împotriva variolei maimuţei, un medicament care nu este înregistrat, iar acest mecanism permite livrarea către România şi către celelalte state ale Uniunii Europene a unor cantităţi din acest produs antiviral. Noi beneficiem de o cantitate mică – 150 de doze – dar până la urmă este suficient, având în vedere că până în momentul de faţă nu am avut decât 40 de cazuri. Deci e vorba de o procedură tehnică, nu e vorba despre altceva”, a mai  declarat Alexandru Rafila.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurat în format hibrid, a adoptat, joi, Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei.

 Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă va dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecţie Civilă în scopul identificării posibilităţilor de sprijin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button