ACTUALITATE

Miting de protest la Agenției Naționale pentru Sport în data de 23 aprilie 2024

Last Updated on aprilie 22, 2024 by Erceanu Ileana

Salariatii cer majorarea salariului și condiții  de lucru decente.

Sindicatul Național Sport și Tineret a anunțat organizarea unui Miting de Protest la sediul Agenției Naționale pentru Sport din București, programat pentru data de 23 aprilie 2024, între orele 12:00 și 14:00, anunță Blocul Național Sindical.

Motivul principal al protestului este nemulțumirea față de salariile extrem de scăzute ale angajaților din cadrul entităților subordonate, dar și a celor din Agenția Națională pentru Sport. SNST afirmă că salariile lor sunt cele mai mici din întregul sistem bugetar și că ANS-ul nu a întreprins nicio acțiune pentru a remedia situația în cele nouă luni de la înființare.

Angajații se confruntă cu lipsa de personal, condiții mizere de muncă și nerespectarea drepturilor legale, inclusiv orele suplimentare neplătite și munca în zilele de odihnă.

Printre revendicările sindicale se numără o majorare imediată a salariilor cu 25%, eliminarea inechităților și a discriminărilor, transparență în procesele de descentralizare și reorganizare, precum și garantarea siguranței locurilor de muncă. Protestul este susținut și de sportivi nemulțumiți de tăierile bugetare și lipsa de suport din partea autorităților. SNST a declarat că va continua protestele până când revendicările lor vor fi îndeplinite și că așteaptă o abordare concretă și responsabilă din partea autorităților pentru rezolvarea problemelor din domeniul sportului și tineretului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button