ACTUALITATE

Modernizarea urgentă a navelor Române cu rachete

Last Updated on decembrie 5, 2022 by Erceanu Ileana

Cu o licitație pentru furnizarea corvetelor și modernizarea fregatelor Tip 22 blocată, Forțele Navale Române suferă la capitolul dotări, iar contraamiralul Constantin Ciorobea vede soluția salvatoare în modernizarea rapidă și relativ economică a celor trei nave purtătoare de rachete.

Cele trei nave sunt puse în mișcare de 4 turbine cu gaz și pot naviga cu o viteză maximă de peste 80 de kilometri pe oră. Au un deplasament de 385 de tone, o lungime de peste 56 de metri și sunt deservite de câte 60 de marinari și ofițeri.

„În contextul războiului din Ucraina, cu o Rusie tot mai agresivă la Marea Neagră utilarea cu mijloace de luptă moderne a Forțelor Navale Române întârzie nepermis de mult, iar situația poate ajunge la un moment dat chiar periculoasă, deoarece, din punct de vedere al dotărilor, marinarii sunt cei mai vitregiți militari din toată Armata Română”, mai spune contraamiralul Constantin Ciorobea.

Concret, România pare să-și pună singură bețe-n roate după ce timp de șase ani nu a reușit să se decidă ce vrea concret, iar licitația pentru corvete și modernizarea fregatelor Tip 22 s-a prelungit nepermis de mult. Drept urmare, Forțele Navale Române se pot baza numai pe sisteme de armament vechi, de origine sovietică, care nu au nicio credibilitate în cazul unui conflict, mai ales că rușii știu cum să neutralizeze echipamentele de pe navele operate de marinarii români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button