ACTUALITATE

Modificări în  sistemul de asistență socială de la 1 Ianuarie 2024

Last Updated on octombrie 25, 2023 by Romeo Crismaru

Venitul minim de incluziune este sprijinul financiar acordat de stat pentru a asigura nivelul de trai minimal, pentru familiile și persoanele singure aflate în situația de dificultate. Acesta înlocuiește ajutorul social şi alocaţia pentru susţinerea familiei și va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Aceste modificări legislative au constituit subiectul întâlnirii care a avut loc ieri la Palatul Administrativ, organizată de Instituția Prefectului – Județul Mehedinți și Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, la care au participat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, alături de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, primarii orașelor și comunelor din județ și reprezentanții acestor instituții, cu atribuții în domeniul asistenței sociale.

Începând cu 1 ianuarie 2024 va apărea venitul minim de incluziune, care este un beneficiu de asistență socială ce va fi acordat lunar și care se va compune dintr-unul sau din cele două ajutoare financiare: ajutorul de incluziune și ajutorul pentru familia cu copii (acordat familiilor care au copiii înscriși și care frecventează o formă de învățământ).

Prin urmare, toți beneficiarii actualului venit minim garantat sau alocației pentru susținerea familiei trebuie să se înregistreze în perioada 1.11.2023 – 31.12.2023.

“Ajutorul se va acorda în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere completate electronic sau, după caz, pe suport de hârtie, ce vor trebui depuse sau transmise la serviciul public de asistență socială din cadrul primăriei de domiciliu.

Am speranța că toți cei interesați vor primi informațiile și sprijinul necesare, astfel încât beneficiarii să se poată înregistra.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button