EDUCATIE

Modificări la calendarul olimpiadelor școlare

Last Updated on februarie 13, 2024 by Erceanu Ileana

Aproape 20 modificări la calendarul olimpiadelor școlare 2024, făcute de Ministerul Educației: etapa județeană de Fizică a fost devansată cu o săptămână, faza națională la Limba română a fost mutată.

Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare au fost modificate de Ministerul Educației, la aproape două săptămâni de când planificările au fost anunțate inițial. Printre schimbări sunt mai multe faze județene, perioade de desfășurare a etapelor naționale și orașele în care ar fi trebuit să se organizeze acestea.

Potrivit eratei publicate de Ministerul Educației, o modificare este la Olimpiada Națională de Fizică, a cărei fază județeană se ține cu o săptămână mai devreme decât era programat inițial: pe 2 martie, în loc de 9 martie. 

Olimpiada Națională de Limba și Literatura română va avea etapa națională pentru gimnaziu la Slatina în locul orașului Bacău. Perioada rămâne 17-21 aprilie, prevede erata. Elevii (V-XII) cu predare în limba maghiară care participă la o secțiune a OLLR vor merge tot la Arad, dar cu câteva zile mai devreme: 11-14 aprilie în loc de 18-21 aprilie. Elevii de liceu participanți la OLLR nu sunt afectați de modificări: vor merge tot la Suceava și în aceleași zile de 24-28 aprilie.

Olimpiada Națională de Limbi clasice (ONLC) va avea etapa județeană cu 5 zile mai târziu, pe 22 martie, în loc de 17 martie. Cu o săptămână se avansează și data județenei de limbă rusă maternă – pe 23 martie, în loc de 16 martie, conform eratei. Faza pe județ pentru participanții la olimpiada de limbă ucraineană maternă va fi pe 24 martie, duminică, față de 22 martie stabilit în prima variantă a calendarului.

Ministerul Educației a anunțat calendarele pentru olimpiadele naționale și concursurile școlare 2024 pe 29 ianuarie. Primele etape care au avut loc sau urmează să aibă loc sunt cele locale, de regulă, în prima parte a lunii februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button