ACTUALITATE

Modificări la punctele vamale

Last Updated on martie 10, 2023 by Erceanu Ileana

Benzi special la punctele de trecere a frontierei pentru persoanele care trec des granița pentru a merge la muncă.

Persoanele care lucrează într-un stat vecin și revin în țară cel puțin o dată pe săptămână ar putea beneficia de benzi speciale la punctele de trecere a frontierei, potrivit unui proiect de lege aprobat de Guvern în şedinţa de joi.

De aceste  măsuri beneficiează persoanele care îşi exercită activitatea profesională pe teritoriul unui stat vecin, în baza unui contract de muncă valabil, încheiat pe o perioadă determinată sau nedeterminată.  Persoanele care revin periodic, zilnic sau cel puţin săptămânal, în statul de domiciliu, reşedinţă sau rezidenţă.

Proiectul reglementează posibilitatea încheierii unor acorduri bilaterale între statele de domiciliu, reşedinţă sau rezidenţă în cuprinsul cărora să se stabilească aspecte legate de eliberarea certificatelor privind încadrarea în muncă a lucrătorilor frontalieri.

Conform actului normativ, în punctele de trecere a frontierei de stat rutiere unde infrastructura o permite, Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia de Frontieră Română, pot să deschidă benzi speciale de trecere dedicate lucrătorilor frontalieri care posedă certificatul privind încadrarea în muncă.

Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, ar urma să asigure cu personal de specialitate, echipamente specifice de control şi infrastructura de comunicaţii şi informatică în vederea operaţionalizării benzilor speciale din punctele de trecere a frontierei, inclusiv cu sprijinul administratorilor acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button