ACTUALITATE

Acțiunile polițiștilor în trafic, pentru depistarea conducatorilor sub influența alcoolului și drogurilor

Last Updated on martie 10, 2023 by Erceanu Ileana

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Mehedinți împreună cu specialiștii Centrului de Prevenire,  Evaluare și Consiliere Antidrog Mehedinți au desfășurat o acțiune pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care conduc după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

Așadar, polițiștii mehedințeni au acționat, în principal, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, context în care, după oprirea în trafic a autovehiculelor, i-au testat pe conducătorii acestora cu aparatele alcooltest și drugtest.

Pe de altă parte, activitățile s-au desfășurat și în scop informativ-preventiv, una dintre activitățile desfășurate de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mehedinți a constat în aplicarea unui chestionar, în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România.

În cadrul activităților, polițiștii Secției de Poliție Baia de Aramă au depistat, în trafic, un bărbat de 51 de ani, din comuna Bala în timp ce conducea un autoturism  în localitatea Bala, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care  a indicat o valoare de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Totodată, polițiștii Secției de Poliție Baia de Aramă au mai depistat un alt conducător auto, care fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă, iar ca măsură complementară i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe interzise la volan vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button