POLITIC

Moment jenant în cariera politică a lui Cristian Diaconescu: A pierdut procesul prin care încerca disperat să împiedice congresul PMP din 19 februarie 2022

Diplomatul Cristian Diaconescu și fost ministru al Justiției a primit o palmă zdravănă taman de la JUSTIȚIE! De la Tribunalul București, unde și-a dat în judecată colegii care convocaseră Congresul PMP pentru data de 19 februarie 2022. Instanța a respins ordonanța președințială cerută de Diaconescu și a lăsat partidul să respire democratic, așa cum se procedează în toată Europa civilizată.

Războiul din interiorul PMP a atins cote alarmante și a generat decizii aiuritoare. Practic, am trăit să o vedem și pe asta: un lider de partid din România își dă în judecată colegii care au hotărât statutar să convoace un Congres al partidului, eveniment de altfel democratic și uzual în orice partid democratic de pe cuprinsul Europei civilizate. Nemulțumit de decizia luată în largă majoritate de colegii săi, foarte mulți dintre ei lideri de filiale județene, Cristian Diaconescu a acționat în disperare de cauză și a dat în judecată cinci membri marcanți ai PMP (TOMAC EUGEN, BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA, SIMIONCA IONUŢ, MORAR LUCIAN IOAN TITUS și MOCANU ADRIAN), la Tribunalul București, pentru a împiedica organizarea Congresului. Este vorba despre dosarul 2426/3/2022, înregistrat pe data de 1 februarie 2022, la Tribunalul București, având ca obiect ordonanța președințială împotriva celor 5 pârâți. Doar că toate dezinformările aduse în spațiul public de președintele Diaconescu și de câțiva foști membri de partid au fost demontate de instanța judecătorească, care a respins cererea formulată de domnul Diaconescu prin care acesta dorea să blocheze Congresul din 19 februarie și, implicit, exprimarea democratică în PMP.

„Mergem mai departe, așa cum au decis forurile statutare, iar Congresul de sâmbătă, 19 februarie, va însemna un nou început pentru PMP și pentru o Românie creștin-democrată.  Un nou început pe care membrii PMP și susținătorii partidului îl așteaptă și îl merită”, scrie pe contul său de Facebook, Ionuț Simionca, unul dintre pârâții din dosar.

Și fostul președinte al PMP, Marius Pașcan, îl consideră pe Cristian Diaconescu „bun de plată”.

„O mică piedică în calea uitării celor incorecți cu PMP, necinstiți, conflictualiști și scormonitori prin ape politice tulburi, remarcați în ultimele luni prin acțiuni consecvente de manipulare și dezinformare. Instanța a respins acțiunea lui Cristian Diaconescu et. comp. împotriva unor colegi ai noștri, obligându-l la plata unor sume cu titlu de cheltuieli de judecată către Eugen Tomac și Ionuț Simionca. Comentariile sunt de prisos! Instanța a demonstrat cu adevărat ce înseamnă „România respectată”. PMP continuă drumul său politic, luptăm împreună pentru România cu onestitate, pe cale democratică, creștin-conservatoare!”, spune Marius Pașcan.

Este regretabil totuși modul în care fostul ministru al Justiției, Cristian Diaconescu, se lansează într-o speță juridică moartă din fașă și reușește să influențeze negativ membri ai PMP care să acționeze ulterior în mod cu totul și cu totul nestatutar și să se lanseze în formarea de comitere de inițiativă bizare. De asemenea, și mai regretabil este modul în care, în jurul lui Cristian Diaconescu și-au găsit loc, nu se știe cum și de ce, membri excluși din PMP care mai mult i-au făcut rău decât bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button